Jäsenhakemus

Helsingin seudun Ampumaurheilun Tuki ry:n (lyhyesti Tuen) jäseneksi liitytään tavallisimmin lajitutustumisen käymisen jälkeen, mutta mikäli hakijalla on entuudestaan ampumakokemusta, suora liittyminen on myös mahdollista.

Jäseneksi haetaan täyttämällä jäsenhakemus ja lähettämällä se yhdistyksen sihteerille sihteeri@tukiry.net. Jäsenhakemus käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Jäseneksi hyväksymisestä tiedotetaan sähköpostitse.

Jäsenenä Helsingin seudun Ampumaurheilun Tuessa

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus harjoitella Hälvälän Ampumaurheilukeskuksen radoilla. Yhdistyksen kannalta erityisesti 300 m rata on erityisen tärkeä. Se on tällä hetkellä ainoa 300 m rata Suomessa, jossa on elektroniset taululaitteet. Rata on ISSF:n kansainväliset normit täyttävä ja radalla onkin järjestetty mm. sotilaiden maailmanmestaruuskilpailut ja useita Eurooppa Cuppeja. Talvella radan oikea puoli on kaikin puolin lämmitetty lattialämmityksin ja säteilylämmittimin. Kylmä ei taatusti tule. Hälvälän ampumaurheilukeskuksen omistaa Suomen Puolustusvoimat, joten radalla harjoittelu vaatii Suomen kansalaisuuden. Ampumaurheilukeskusta hallinnoi Hälvälän Ampumaurheilukeskus ry (HAUK). Tuki on HAUK:n jäsen ja sen myötä Tuen jäsenien on mahdollisuus ostaa HAUK:n jäsenkortti, joka mahdollistaa harjoittelun kaikilla Hälvälän radoilla paitsi haulikkoradalla. Esim. suosituin vaihtoehto on 7 kerran kortti, joka maksaa vuonna 2024 20€. Harjoittelu Tuessa on pääosin omatoimista, mutta WhatsApp-ryhmän kautta voi ilmoitella käyvänsä treenamassa, jolloin voi saada kaverin jos toisen mukaan. Täysi-ikäisen jäsenen on mahdollista myös hakea rinnakkaislupaa yhdistyksen aseeseen, jolloin aseen voi lainata yhdistykseltä omaa harjoittelua varten veloituksetta.

Jäsenillämme ei ole mitään muita velvoitteita kuin vuosittaisen jäsenmaksun suorittaminen. Liittymisvaiheessa tulee lisäksi suorittaa liittymismaksu. Alla oma kappale maksuista.

Yhdistys on noin 100 vuotta keskittynyt harjoittelemaan neljän vuoden välein järjestettävää NHT-kilpailua eli Pohjoismaiden pääkaupunkiottelua varten, ja aina itse vuorollaan myös järjestänyt niitä. Kilpailussa on perinteisesti ammuttu useita eri kilpailuita vakiokiväärillä 300 metriin ja pika-ammunta 150 metriin. Pohjoismaiden pääkaupungit ovat suunnitelleet ottavansa yhdeksi lajiksi seuraavassa NHT-kilpailussa myös pienoiskiväärin. Viimeisin yhdistyksemme järjestämä NHT-kilpailu oli vuonna 2016 Hälvälässä. Koronan jälkeen muilla pääkaupungeilla on ollut haasteita jatkaa NHT-kilpailuperinnettä.

Yhdistys järjestää keväisin, kesäisin ja syksyisin lajitutustumisia uusille jäsenyydestä kiinnostuneille. Tutustuminen on kaksiosainen: arki-iltana teoriaosio, jonka jälkeen seuraavana lauantaina tai sunnuntaina ampumaosio radalla. Yhdistyksen omia kilpailuita ovat sarjakilpailu (vain jäsenille) ja kaikille avoimet suuret kilpailut ”Kewät Pamaus” ja ”SyysPimennys”. Kilpailut järjestetään Hälvälän 300 m radalla. Kilpailujen lisäksi yhdistys pyrkii järjestämään jäsenilleen yhteistoimintaa. Esimerkiksi alkukesäksi 2024 on suunnitteilla patruunoiden latauskurssi. Myös leirejä on suunnitteilla.

Vuonna 2024 Hälvälän radat ovat toukokuusta elokuuhun kiinni laajan remontin vuoksi. Tästä syystä yhdistyksen omaa sarjakilpailua ei järjestetä vuonna 2024. Yhdistys on jättänyt hakemuksen Santahaminaan 300 m radan käyttämiseksi jäsenten harjoituksiin. Mikäli Puolustusvoimat hyväksyy hakemuksen, yhdistys tulee järjestämään siellä valmennettuja yhteisharjoituksia jäsenilleen kesällä 2024.

Jäsenmaksut vuonna 2024

Liittymismaksu (kertaluontoinen): 60 €

Jäsenmaksu (vuosittainen): 30 €

Muut yleisimmät harrastusmaksut vuonna 2024

Aselaina sis. hihnan, hihnakiinnikkeen ja aseen puhdistusvälineet0 €
Hälvälän 7 kerran kortti20 €
Hälvälän kesäkauden kortti (1.4.-30.10.)40 €
Hälvälän koko vuoden kortti (1.4.-31.3.)60 €