Kewät Pamaus on yhdistyksen oma matalan kynnyksen kaikille Suomen Ampumaurheiluliiton tai Reserviläisliiton kilpailulisenssin omaaville tarkoitettu avoin 300 m kiväärin kilpailu – myös ampujille, joilla ei ole omaa asetta. Kilpailun saa ampua joko vapaa- tai vakiokiväärillä. Sarjoja on yksi yhteinen kaikille. Kilpailussa ammutaan 40 kilpalaukausta makuulta ja ampuma-aika on 1h. Ajan sisällä saa ampua vapaavalintainen määrä koelaukauksia. Yhdistyksellä on laina-aseita, joita saa tarvittaessa käyttää.

Vuoden 2024 Kewät Pamauksessa on mahdollista kilpailla lisäksi Avoimessa luokassa, joissa ei ole muita rajoitteita kuin, että aseen oltava kivääri, max kaliiperi 8 mm ja ei äänenvaimenninta. Avoimessa kilpailussa ammutaan 30 kilpalaukausta makuulta ja se sopii kaikille, niin metsästäjille kuin reserviläisille. Ampuma-aika on 35 min sisältäen sekä kilpalaukaukset että koelaukaukset.

Kilpailut ammutaan Hälvälässä Lahdessa ja käytössä on elektroniset taululaitteet.

Kewät Pamaus 2024

Järjestyksessään toinen Kewät Pamaus järjestetään 7.4.2024. Perinteisen 300 m vakiokiväärin ja vapaakiväärin lisäksi nyt on mahdollista kilpailla Avoimessa luokassa.

Meillä on ilo saada Suomen suurin metsästys- ja kalastusliike Ruoto ja Ensio FireArms paikan päälle kisoihin. Ruodolla on myynnissä aseita ja varusteita mm. kivääriammuntaan, metsästykseen ja practicaliin. Valikoimaan pääset tutustumaan osoitteessa www.ruoto.fi. Ensio FireArms suunnittelee ja valmistaa aseita niin sotilas, reserviläis- kuin ampumaurheilu käyttöön päätuotteenaan KAR-21 ja KAR-21A vaihtokaliiperiset kiväärit. Valikoimaan pääset tutustumaan osoitteessa www.ensiofirearms.com.

Kewät Pamaus 2023

Ensimmäinen koskaan järjestetty Kewät Pamaus 26.3.2023 oli menestys niin osallistujamäärän, järjestelyjen ja tyytyväisyyden mukaan. Kiväärin kuninkuuslajissa kilpailtiin hankien keskellä lämmitetyssä ampumakatoksessa hyvän ruuan ja ilmapiirin kera. Tästä tullee perinne.